9 organizacija civilnog društva prošlo pilot fazu Sustava osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO

Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO prošao je pilot fazu te je „prva generacija“ organizacija prošla evaluaciju i dobila oznaku kvalitete.

Proces je počeo u studenom 2021. kada je interes za sudjelovanje izrazilo je 19 organizacija civilnog društva, a od studenog do travnja 2022. trajao je proces pripreme i ispunjavanja prijava u kojem je sudjelovalo 10 organizacija civilnog društva.

Šest evaluatora/ica iz organizacija članica GOOD inicijative, većinom članova/ica projektnog konzorcija, je potom radilo na evaluaciji prijava te je u tijeku ove pilot faze Sustav doživio neke dorade i preinake, temeljene na procesu evaluacije. Daljnji rad na unapređenju sustava nastavit će se do idućeg poziva za prijave, imajuću u vidu povratne informacije dobivene od ovih organizacija iz pilot faze, a cilj nam je da on bude što jednostavniji, održiv te primjenjiv za različite organizacije.

Oznaku SKOCKANO ORGANIZACIJA dobili su: Hrvatsko debatno društvo, Status M, DOOR i Žmergo, a oznaku SKOCKANO PROGRAM:“Kulturna i duhovna baština zavičaja” (Nansen dijalog centar), “Akcija za 5!” (Delta), “Praktičar_ka socijalnih inovacija” (Inicijativa mladih za ljudska prava), “Akademija poslovnih vještina” (ACT grupa) i “Kulturpunktova novinarska školica” (Kurziv).

Čestitamo prvoj generaciji!

Sustav je razvijen u okviru projekta „SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju koji je podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Nositelj projekta je Centar za mirovne studije, a partneri su Forum za slobodu odgoja, Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za građanske inicijative, Poreč, GOOD inicijativa i Phronesis SA iz Norveške.