Prilika za organizacije civilnog društva da steknu oznaku kvalitete SKOCKANO

Otvoren je novi ciklus prijava za organizacije civilnog društva koje žele nositi oznaku kvalitete SKOCKANO. Prijave traju od 03. – 10. 04. 2023., a iskaz interesa podnosi se putem ispunjavanja obrasca na ovoj poveznici.

Ovo je prilika za organizacije civilnog društva koje provode različite oblike obrazovnih aktivnosti  da dobiju preporuke evaluatora:ica za unaprjeđenje svog obrazovnog rada te dobiju oznaku kvalitete – SKOCKANO organizacija ili SKOCKANO program. Oznaka kvalitete jamstvo je dobrog rada sudionicima, suradnicima, donatorima, školama i drugim važnim dionicima.

SKOCKANO je sustav osiguravanja kvalitete koji pruža podršku udrugama u unapređenju njihovog obrazovnog rada. Sadrži standarde i kriterije kojima se jamči kvaliteta neformalnih obrazovnih programa te je posvećen vrijednostima i načelima neformalnog obrazovanja u planiranju, razvoju, provedbi i evaluaciji. 

Zašto se prijaviti, što sustav donosi organizacijama?

  • Organizacija može unaprijediti svoje obrazovne programe vodeći se standardima i kriterijima Sustava te postizati bolje obrazovne učinke i utjecaj svojih edukacija 
  • Oznaka potvrđuje da organizacija radi profesionalno pa je time i poželjniji i prepoznatljiv partner te suradnik razlčitim dionicima
  • Oznaka kvalitete sudionicima daje garanciju da pohađaju program koji je kvalitetno i ozbiljno pripremljen
  • Oznaka čini organizaciju vidljivijom i doprinosi povjerenju u organizacije civilnog društva

 Tko stoji iza sustava?

Sustav je pionirski inovativni poduhvat kojim se želi doprinijeti regulaciji u sektoru civilnog društva uvođenjem standarda kvalitete u radu sa zajednicama i različitim grupama. Razvile su ga organizacije članice GOOD inicijative sa željom da organizacije civilnog društva imaju sustav podrške u razvoju i unapređenju svojih obrazovnih programa te etabliranju obrazovnog rada udruga. 

Tim koji upravlja Sustavom kontinuirano radi na etabliranju oznake SKOCKANO i promicanju kvalitetnog rada organizacija civilnog društva kako bi povećali vidljivost i prepoznatost te povjerenje u organizacije kao pružatelje obrazovnih programa u zajednici.  

Detaljne informacije nalaze se u pozivu (prilog dolje), a možete pogledati i registar da vidite koje udruge već nose oznaku kvalitete SKOCKANO.

Veselimo se vašim prijavama!


Sustav je razvijen u okviru projekta “SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju” koji je i podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova

Nositelj projekta je Centar za mirovne studije, a partneri su Forum za slobodu odgoja, Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za građanske inicijative, Poreč, GOOD inicijativa i Phronesis SA iz Norveške.