SKOCKANO: Organizacije

Društvo za oblikovanje održivog razvoja: DOOR je udruga stručnjaka koja kontinuirano djeluje u području energetike s posebnim fokusom na energetiku i okoliš i energetiku i društvo. Saznajte više!
Želja lokalnih opatijskih aktivista za očuvanjem ljepota svojega kraja i kvalitete življenja, potaknula je osnivanje davne 1994. od kada djeluje u području očuvanja okoliša, zaštite prirodne i kulturne baštine te promicanju principa održivog razvoja. Saznajte više!
Status M prva je udruga u Hrvatskoj koja je usmjerila svoje djelovanje na rad s dječacima, mladićima i muškarcima na prevenciji nasilja kroz rodno transformativni pristup s ciljem stvaranja društva nenasilja, zdravlja, tolerancije i rodne ravnopravnosti. Saznajte više!
Hrvatsko debatno društvo nastalo je iz debatnog programa koji se u provodi od 1994. Udruga registrirana 1998., a od prvotna četiri kluba u Zagrebu i nešto manje od 50 sudionika narasli smo na preko 150 klubova mladih, provodimo brojne projekte, a naše su aktivnosti proširene po cijeloj Hrvatskoj. Saznajte više!

Skockano: Programi

NDC je osnovan 2001 godine i svoj je rad usmjerio na socijalnu rekonstrukciju ratom razrušenih krajeva Istočne Hrvatske i regije. Saznajte više!
Kurziv je osnovan 2009. godine. Savez udruga Klubtura pokrenuo je portal Kulturpunkt.hr 2005. godine kao neprofitni medij koji će pratiti i predstavljati djelovanje izvaninstitucionalne kulturne scene i civilnoga društva u Hrvatskoj te kritički analizirati društvenu svakodnevicu. Saznajte više!
Udruga „Delta“ promiče kulturu aktivnog građanstva od 2008. godine, primarno kroz razvoj kompetencija mladih kako bi bili proaktivni članovi zajednice, poticanje međusektorske suradnje u te zagovaranje interesa i potreba mladih, kao i kvalitetnih politika za mlade. Saznajte više!
Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska osnovana je 2008. godine s ciljem da doprinesemo ostvarenju pravde u slučajevima ratnih zločina, pomirenju unutar Hrvatske i s regijom te ojačavanju demokracije. Saznajte više!
ACT Grupa je osnovana je 2013. godine kada je preuzela dio djelatnosti od udruge Autonomni centar koja je od 2003. djelovala kao inkubator društvenih poduzeća. Saznajte više!