Prije svega, organizacija ovime jasno iskazuje posvećenost vrijednostima i načelima neformalnog obrazovanja. Bilo da se radi o organizaciji koja se bavi ekologijom, kulturom ili da se radi o organizaciji mladih, organizacija koja bude nosila oznaku kvalitete jasno komunicira da je posvećena vrijednostima i načelima neformalnog obrazovanja bez obzira na opseg kojeg obrazovne aktivnosti čine u radu organizacije.

Primjena Sustava “SKOCKANO” unapređuje planiranje, razvoj i provedbu neformalnih obrazovnih programa. S obzirom na to da se oznaka kvalitete mora obnavljati nakon određenog roka, uključenost u Sustav “SKOCKANO” znači da je organizacija trajno posvećena kvaliteti neformalnih obrazovnih programa u svim etapama njihove provedbe.

Upravo ta trajna posvećenost kvaliteti neformalnih obrazovnih programa u svim etapama njihove provedbe jača i interne kapacitete osiguravanja kvalitete i postavlja kvalitetu neformalnih obrazovnih programa na dnevni red organizacije.

Na kraju, želja je Sustava da svi nositelji oznake kvalitete postanu poželjniji i prepoznatljivim partneri i suradnici različitih dionika, ali prije svega prepoznatljiva kod ciljnih skupina.

Valja ponovno napomenuti kako je ovaj Sustav iniciran, osmišljen i razvijen iz samog sektora, od strane organizacija civilnog društva. Ovaj oblik samoregulacije je posebnost ne samo u Hrvatskoj već vrlo vjerojatno i šire. Stoga uspjeh ovog Sustava i ostvarivanje njegovih ciljeva najviše ovisi i ovisit će o tome koliko će same organizacije biti spremne da se posvete njegovom održavanju i usavršavanju.