Novosti

Objavljene su preporuke za unaprjeđenje suradnje organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova

U sklopu projekta SKOCKANO (standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju), nastale su i objavljenje su, tri skupine preporuka za aktere u sustavu odgoja i obrazovanja. Svakom akteru posvećena je jedna skupina preporuka, a cilj je ovim preporukama dati temelj za unaprjeđenje i osnaživanje suradnje odgojno-obrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva. Iako se ovim preporukama ne mogu unaprijediti svi aspekti i prepreke vezane za uspješnost suradnje odgojno-obrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva, ipak mogu ponuditi određeno razumijevanje za međusobne potrebe i probleme, a time ponuditi i kreativne načine rješavanja tih problema i potreba.

pročitaj više

Smjernice za unaprjeđenje suradnje organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i regionalne samouprave

Važan dio svake lokalne zajednice čine jedinice lokalne i regionalne samouprave s kojima organizacije civilnog društva često surađuju i u svim područjima rada, pa tako i u području neformalnog obrazovanja. U sklopu projekta SKOCKANO, Kuća ljudskih prava provela je istraživanje kako bi bolje razumjeli kako JRLS i udruge surađuju, ispitali izazove i mogućnosti poboljšanja suradnje. Cilj smjernica je doprinijeti produbljivanju sektorske i međusektorske suradnje udruga i jedinica lokalne i regionalne samouprave području provođenja neformalnog obrazovanja koji provode udruge.

pročitaj više

Poziv udrugama na predstavljanje sustava osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa OCD-a “SKOCKANO”

“Skockano” tim poziva zainteresirane organizacije civilnog društva koje provode različite oblike obrazovnih aktivnosti na prezentaciju Sustava SKOCKANO.

Na prezentaciji ćete imati priliku saznati kako je Sustav zamišljen, od čega se sastoji, čemu i kako služi te na koji način ga organizacije civilnog društva mogu koristiti za unapređenje svog rada u području obrazovanja.

Najavit ćemo i novi ciklus poziva za proces evaluacije i dodjele oznaka za organizacije i obrazovne programe te objasniti što je potrebno za prijavu.

pročitaj više

Promocija sustava SKOCKANO

Nakon uspješnog pilotiranja Sustava SKOCKANO i dodjele prvih oznaka kvalitete organizacijama i  obrazovnim programima udruga, projektni tim krenuo je u predstavljanje Sustava važnim dionicima u obrazovnom i sektoru civilnog društva.

Svrha ovih predstavljanja je upoznati različite institucije sa idejom, strukturom, namjenom i ciljevima Sustava osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa organizacija civilnog društva.

pročitaj više

Udruga Žmergo

Želja lokalnih opatijskih aktivista za očuvanjem ljepota svojega kraja i kvalitete življenja, potaknula je osnivanje davne 1994. od kada djeluje u području očuvanja okoliša, zaštite prirodne i kulturne baštine te promicanju principa održivog razvoja.

pročitaj više

Status M

Status M prva je udruga u Hrvatskoj koja je usmjerila svoje djelovanje na rad s dječacima, mladićima i muškarcima na prevenciji nasilja kroz rodno transformativni pristup s ciljem stvaranja društva nenasilja, zdravlja, tolerancije i rodne ravnopravnosti.

pročitaj više