Novosti

Predstavljanje Sustava osiguravanja kvalitete „SKOCKANO“ u Norveškoj

Centar za mirovne studije je na natječaju Fonda za aktivno građanstvo za bilateralnu suradnju dobio potporu da norveškim organizacijama predstavi Sustav osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „Skockano“ koji smo sa partnerima osmislili, testirali i oživotvorili u protekle dvije godine. Do sada Sustav primjenjuje i oznaku Skockano nosi 11 organizacija i 11 programa udruga iz 11 gradova Hrvatske. 

pročitaj više

Završen drugi ciklus dodjele oznaka kvalitete SKOCKANO – dodijeljeno 13 oznaka kvalitete organizacijama i programima

Već drugu godinu za redom ponosno je održana svečana dodjela oznaka osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa – SKOCKANO, na kojoj je oznake primilo sedam organizacija i šest programa.

Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO uspješno je priveo kraju drugi ciklus evaluacije te je “druga generacija“ organizacija prošla evaluaciju i dobila oznaku kvalitete.

pročitaj više

Upravljanje volonterskim programima (Hrvatski centar za razvoj volonterstva)

Obrazovni program „Upravljanje volonterskim programima“ provodi se u tri različita i međusobno povezana modula koji zajedno predstavljaju cjelinu. Na kraju obrazovnog programa, sudionici, predstavnici organizatora volontiranja, imaju razrađene temelje volonterskog programa organizacije te mogu započeti s njegovom daljnjom razradom i uključivanjem volontera te postaju koordinatori/ice volonterskog programa.

pročitaj više

Edukacija za građansku pismenost (Gong)

Uvažavajući postojanje potrebe za neformalnim programima stručnog usavršavanja nastavnika/ica, a istodobno koristeći Gongova iskustva i ekspertizu u tom području, okupljeni su stručnjaci koji su zajednički osmislili i od 2012. godine provode program stručnog usavršavanja nastavnika/ca pod nazivom Edukacija za građansku pismenost.

pročitaj više