Otvoren je III. ciklus prijava za oznaku sustava „SKOCKANO“

Otvoren je III. ciklus prijava za organizacije civilnog društva koje žele dobiti oznaku kvalitete neformalnih obrazovnih programa „SKOCKANO“.

O sustavu „SKOCKANO“

Podsjećamo da je sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „SKOCKANO“ razvijen s ciljem povećanja kvalitete programa koje provode organizacije civilnog društva, kao i promocije tih programa u društvu i lokalnim zajednicama. Sustav predstavlja pionirski i inovativni poduhvat razvijen od strane članica GOOD inicijative, a temelji se na vrijednostima i načelima neformalnog obrazovanja.

Usklađivanjem sa standardima i kriterijima Sustava, organizacije mogu poboljšati kvalitetu svojih obrazovnih programa, čime se povećava njihova prepoznatljivost. Oznaka kvalitete ne samo da potvrđuje profesionalnost organizacije, čineći je prepoznatljivijim partnerom za različite dionike, već i pruža sudionicima sigurnost da su programi kvalitetno pripremljeni. Osim toga, oznaka kvalitete povećava vidljivost organizacije i pridonosi izgradnji povjerenja prema organizacijama civilnog društva.

Informacije o ovogodišnjem ciklusu

Ovogodišnji, III. ciklus, otvara se 19. veljače 2024. i traje do 21. ožujka 2024. do 12:00 sati.

Ciklus se provodi u skladu s Pozivom na dodjelu oznaka Sustava „SKOCKANO“ i Pravilima Sustava. Na ovaj ciklus primjenjuju se sljedeći Standardi i kriteriji SKOCKANO 2024. Prijave se podnose putem ovog prijavnog obrasca.

Dodatne informacije

Sustav „SKOCKANO“ bit će predstavljen virtualno 21. veljače 2024. u 13:00 sati putem platforme Zoom. Pozivamo sve zainteresirane organizacije da se prijave za ovo predstavljanje putem ove poveznice do 20. veljače 2024.

Pitanja vezana za Sustav i proces prijave mogu se postaviti do srijede, 6. ožujka 2024., na adresu skockano.prijave@gmail.com. Odgovori na pitanja bit će dostupni na mrežnoj stranici Sustava.

Snimku predstavljanja Sustava “Skockano” i najave III. ciklusa prijava za dodjelu oznake možete pogledati ovdje. Ako se želite detaljnije upoznati sa sustavom “SKOCKANO”, možete proći kratki e-modul koji se nalazi ovdje.


O projektu

Sustav je razvijen u okviru projekta „SKOCKANO: standard kvalitete za organizacije civilnog društva aktivno angažirane u neformalnom obrazovanju“, koji je podržan s 199.000 eura financijske podrške od Islanda, Lihtenštajna i Norveške, u okviru EGP i Norveških grantova. Nositelj projekta je Centar za mirovne studije, a partneri uključuju Forum za slobodu odgoja, Kuću ljudskih prava Zagreb, Centar za građanske inicijative Poreč, GOOD inicijativu i Phronesis SA iz Norveške.