Završen drugi ciklus dodjele oznaka kvalitete SKOCKANO – dodijeljeno 13 oznaka kvalitete organizacijama i programima

Već drugu godinu za redom ponosno je održana svečana dodjela oznaka osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa – SKOCKANOna kojoj je oznake primilo sedam organizacija i šest programa.

Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO uspješno je priveo kraju drugi ciklus evaluacije te je “druga generacija“ organizacija prošla evaluaciju i dobila oznaku kvalitete.

Evaluacijski proces je započeo u travnju 2023. godine kada je interes za sudjelovanje izrazilo 24 organizacije civilnog društva, 14 organizacija je poslalo ispunjene prijave, a u konačnici je oznaku kvalitete ostvarilo 13 organizacija.

Trinaest evaluatora/ica iz organizacija članica GOOD inicijative i projektnog konzorcija je potom radilo na evaluaciji pristiglih prijava kako bi se na već tradicionalnoj konferenciji GOOD inicijative, 01.06. službeno dodjelile oznake kvalitete.

Organizacije koje su dobile oznaku SKOCKANO organizacija su Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Društvo Naša djeca Poreč, Hrvatska mreža školskih knjižničara, Klub tehnike Ludbreg, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, Inicijativa – Centar za edukaciju i Društvo “Naša djeca” Opatija.

Organizacije koje su dobile oznaku  SKOCKANO program su Mreža mladih Hrvatske – Croatian Youth Network, Osnaži-usavrši-integriraj, Gong, Kinoklub Karlovac, Hrvatski volonterski centar i DrONe – udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje.

Dobivanjem oznaka, organizacije pokazuju jasnu posvećenost vrijednostima i načelima neformalnog obrazovanja ne samo kroz svoj rad, već i kroz programe, te pokazuju želju za kontinuiranim  unapređenjem kvalitete rada.

I iz ovog ciklusa, izvukli smo vrijedne lekcije i dobili povratne informacije za poboljšanje Sustava te se veselimo sljedećem ciklusu.

Čestitamo svim organizacijama i želimo uspješan daljnji rad, a za sve zainteresirane, pratite najave za novi ciklus prijava!

Sustav je razvijen u okviru projekta „SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju koji je podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Nositelj projekta je Centar za mirovne studije, a partneri su Forum za slobodu odgoja, Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za građanske inicijative, Poreč, GOOD inicijativa i Phronesis SA iz Norveške